دیدنی های شهر آمل در استان مازندران
آمل را به شهر هزار سنگر می شناسند. شهرستان آمل در مرکز استان مازندران قرار دارد و از شمال به شهرستان محمودآباد، از شرق به شهرستان بابل، از شمال شرقی به شهرستان بابلسر و از غرب به شهرستان نور و از جنوب به استان تهران محدود میشود. حال برای سفر به آمل با جاذبه های آن آشنا می شویم.
جاذبه های زیبای شهر آمل
پارک میرزا کوچک خان جنگلی
پارک میرزا کوچک خان جنگلی با وسعت ۴۴۰ هکتار در کیلومتر ۱۸ جاده آمل به تهران واقع شده است. پارک جنگلی نمونه گردشگری میرزا کوچک خان با جنگلهای انبوه و همراه با جادهای زیبا یکی از بزرگترین پارکهای جنگلی در خاورمیانه و دومین پارک جنگلی بزرگ استان مازندران است.
این پارک دارای امکانات تفرجگاهی آلاچیق، آب آشامیدنی، سرویس دستشویی، اجاق، میز و نیمکت، رستوران و قهوهخانه، سکوی چادر و وسایل بازی کودکان، جایگاه سوارکاری و سه مدخل ورودی است. از جاذبههای آن میتوان به این موارد اشاره کرد: جنگل انبوه، جاده جنگلی پارک، آبشار ماهان، هزار پله، چشمه آب سرد، درختان کهنسال، مرتع جنگلی، درختان میوهای و…
پارک جنگلی هلومسر
پارک جنگلی هلومسر آمل در ابتدای ورودی جاده آمل به امامزاده عبدالله واقعشده است. پارک جنگلی هلومسر آمل با ۶۷ هکتار وسعت یکی از بزرگترین پارکهای تفریحی و گردشگری مازندران است. ایجاد امکانات تفریحی و رفاهی در این پارک در قالب چند مرحله در حال اجرا است. مرحله نخست این پارک ۶۷ هکتاری در قالب ۲۷ هکتار با ایجاد سرویسهای بهداشتی، نصب آلاچیقها، سطلهای جمعآوری زباله، کافیشاپ، نمازخانه و وسایل بازی کودکان رونق گرفت. پارک جنگلی هلومسر آمل بهعنوان منطقه نمونه گردشگری انتخاب شده است.
پارک دهکده طلایی آمل
پارک دهکده طلایی آمل پارک داخل شهری است که در آمل قرار دارد و بزرگترین پارک مازندران است و به عنوان یکی از زیباترین بوستانهای ایران نام برده میشود.
روستای بلیران
اگر از جادهی قدیم بابل به آمل بروید، در چند کیلومتری آمل جادهای به سمت جنگل و کوه میرود و پیچی که میخورد، زیبایی تازهای پیدا میشود و هر پیچی آدمی را وارد دنیای دیگر میکند. یک سو کوه هست و جنگل، دیگر سو شالیزار مزارع و باغات که چشم هر بینندهای را نوازش میدهد. در انتهای جاده به روستای زیبای به لیران میرسیم. این روستای زیبا که در دل جنگل محصور است، تا آمل پانزده کیلومتر فاصله دارد. روستای بلیران از شمال به روستای کم دره از جنوب به جنگلهای سرفراز شمال و کوه چلاواز شرق به جنگلهای سرسبز و انبوه و رودخانه و از غرب نیز به جنگل و کوه متصل شده است.
آبگرم استراباکو
آبگرم استراباکو در جاده هراز، ۱۱۰ کیلومتری تهران، ۵۵ کیلومتری آمل، منطقه لاریجان و در محلی به نام قلابن قرار دارد. آبگرم معدنی استراباکو با ۴ چشمه با فواصل کم است که از دل کوه میجوشد و پس از چند متر به رودخانه هراز میریزد. آبگرم معدنی استراباکو با حرارت ۳۴ درجه سانتیگراد از پای کوه جوشیده و پس از جمع شدن در دو استخر تقریبا بزرگ، از آن سرریز کرده و به داخل رودخانه میریزد و میزان آبدهی آبگرم معدنی استراباکو تقریبا ۴ اینچ در ثانیه است. در محل چشمه قلابن (استراباکو) فردی نزدیک به ۱۶۰ سال پیش دو استخر شنا مخصوص آقایان و بانوان احداث کردهاند که امروزه نیز توسط نوادگانش اداره میشود و در تابستان با مبلغی کم میزبان اهالی محل و توریستهایی معدود قرار میگیرد. مسیر دسترسیاش پلی قدیمی بر آبی خروشان هراز، و ۵ دقیقه پیادهروی در راهی مالرو زیر صخرههای البرز سترگ در خنکای سایه درختان وحشی با سمفونی دلنشین پرندگان و آوای رود است.
غارهای دستکند آمل
در منطقه کافرکلی، در طول دره هراز از آبادی اسک تا روستای پنجاب به طول ۴۲ کیلومتر در ارتفاعات مشرف به دره و همچنین در چند دره فرعی نزدیک ۲۵۰ اتاق دست کند در دل صخره قرار دارند. این مجموعه در نوع خود از لحاظ تمرکز در یک منطقه، در ایران منحصر به فرد است. این غارها جهت زندگی موقت یا دائم و یا بهصورت یک مجموعه تدافعی و دیدهبانی مورد استفاده قرار میگرفتهاند.
- غارهای دستکند روستای آب اسک
- غارهای دستکند روستای نیاک
- غارهای دستکند دره آینه ممنون روبروی روستای نیاک در سمت راست جاده هراز
- غارهای دستکند تخته پل. بین روستای نیاک و پلمون
- غارهای دستکند دارسون در ۳ کیلومتری شهر رینه
- غارهای دستکند روستای گیلاس
- مجموعه غارهای دستکند روستای پلمون
- غارهای دستکند روستای کنار انجام
- غارهای دستکند روستای آبگرم
- غارهای دستکند روستای گزانه و ملار
- غارهای دستکند روستای بایجان
- غارهای دستکند روستای کهرود و کیان
- مجموعه غارهای دستکند روستای پنجاب
جنگل الیمستان
الیمستان، روستایی گردشگری است از توابع بخش مرکزی شهرستان آمل که در کیلومتر ۲۰ جاده هراز از آمل واقع شده است. جنگل الیمستان، محل رویش گیاه «الیما» است که در اردیبهشتماه رشد میکند. میگویند نام جنگل الیمستان نیز برگرفته از آن است. الیمستان یکی از مناطق گردشگری ایران است که تورهای زیادی سالانه برای تفریج و سفر به دل طبیعت الیمستان میروند. قله الیمستان هم یکی دیگر از جاذبههای این روستا است که در زمستان و بهار کوهنوردان زیادی را به خود جذب میکند. قلهای که حدود ۲۵۱۰ متر ارتفاع دارد و یکی از بهترین گزینههای کوهنوردی در زمستان به شمار میرود. در کل مسیر دامنه شرقی، قله دماوند در پیش چشمان ما است و هرلحظه با شما حرکت میکند. از آمل کیلومتر ۲۰ و از تهران، کیلومتر ۱۴۰ جاده هراز، به جاده فرعی سمت راست با تابلوی امامزاده قاسم یا امامزاده لهاش برمیخورید، وارد آن شوید. در اوایل مسیر به دوراهی میرسید که باید جاده سمت چپ را دنبال کنید، جاده فرعی آسفالته باریک با پیچوخم بسیار حدود ۷ کیلومتر است که ابتدا ما را به روستای لهاش و پس از ۵ کیلومتر مسیر خاکی به روستای الیمستان میرساند. از آنجا با پشت سر گذاشتن آبادی وارد جنگل میشویم.
دریاچه ساهون
این دریاچه در دامنه های جنوب غربی قلعه دماوند، نزدیک روستای نوا قرار گرفته است. ارتفاع آن از سطح دریا بیش از ۳۰۰۰ متر است. در گذشته بیش از ۱۰۰۰ هکتار وسعت داشته و تا نیم قرن پیش پر از آب بوده که به مرور زمان بر اثر دخالتهای انسان حجم آب آن کم شده است.
دریاچه دوخواهران
با پشت سر گذاشتن دو سوم جاده هزار در قلب منطقه البرز مرکزی، به محلی موسوم به دو راهی پنجاب میرسید. این دوراهی و جادهای خاکی که مسیر مواصلاتی نمارستاق نام گرفته، از آبادیهایی چون پنجاب، سوا، شیخ محله، کلری، دیوران عبور کرده و سرانجام به آبادی بزرگ نمارستاق در کنار رودخانه خروشان آن که سرچشمه از کوههای ناظر و شکر لقاس دارد، میرسید. اواخر خردادماه بهترین موقع است و هوا رو به گرمی است. از پلی بر رودخانه عبور کنید، در مسیری پاکوب قرار میگیرید و بهسوی غرب ادامه مسیر دهید. پس از یک ساعت به دشت وسیع و بیانتهای دریوک میرسید. تمامی دشت سرسبز را طی میکنیم و بهسوی جنوب مایل شده، وارد دره کوچکی در پای قلل لهرا میشوید.
جاذبه های گردشگری و دیدنی شهر آمل
منبع: کجارو
مطلب قبلیسفر به اردبیل شهر تاریخ و طبیعت
مطلب بعدیجنگل دالخانی بهشت رامسر